The Eller Residence – First Place Award 2017

Medium Design-Build

 

This Windsor landscape was completely redone, leaving only the existing back concrete patio. There was no existing front yard, as the front side of this corner lot home faced an unadorned slope and a fence. The fence was brought in and a block retaining wall was installed, allowing for parking out front and a custom entry door with a trellis above. A large, paver pathway leads down to the front door, surrounded by a well manicured lawn. The existing entry to the front door was also re imagined, with double gate and arbor. The eye is drawn to an armillary which serves as a focal point from multiple angles. The backyard features a block seatwall, a bocce ball court, and decomposed granite patio with gas fire pit, and a large vegetable garden/moon garden. Steel posts throughout allow for string lighting.